Merhaba
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
  ana sayfa   forum ana sayfa   yardım ofİs Giriş Yap Kayıt  
  ARKADAŞINI DAVET ET  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Melekler ve Şeytanlar - Dan Brown  (Okunma Sayısı 399 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cuncun
Roman Kahramanlarımızı Ezdirmeyiz Kulübü
Hayalperest

Hayalcinin notu: 47

« : 12 Aralık 2008, 04:15:39 Cum »

Melekler ve Şeytanlar - Dan Brown

(İngilizce: Angels and Demons) Dan Brown'ın 2000 yılında yayınlanmış romanıdır.

İsviçre’deki Nükleer Araştırma Merkezi’nin (CERN) başarılı fizikçilerinden Leonardo Vetra cinayete kurban gitmiştir. Vetra’nın tek gözü oyulmuş ve göğsü “Illuminati” sembolüyle dağlanmıştır. Ancak CERN’in tek kaybı Vetra değildir. Ünlü fizikçinin son derece tehlikeli buluşu “Karşı madde”de çalınmıştır.
Cinayeti büyük bir özenle gizleyen CERN’in direktörü, Harvard Üniversitesi Simgebilim Profesörü Robert Langdon’u İsviçre’ye çağırır. Langdon efsanevi gizli örgüt Illuminati’nin böyle bir cinayete karışmış olduğunu öğrenince çok şaşırır. Galileo zamanından beri Katolik Kilisesi’nin bağnaz inançlarını lanetleyerek bilimin yararlarını yücelten Illuminati’nin böyle bir cinayeti işlemiş olması imkansızdır. Üstelik Illuminati, yüz yıllardır faaliyet göstermemektedir.

Dr. Vetra’nın kızı Vittoria korkunç gerçekle birlikte, vakumlu bir kutunun içinde saklanan ölümcül dozdaki karşı maddenin de çalışmış olduğunu gördüğünde şok geçirir. Karşı madde, pilleri altı saat içinde şarz edilmezse patlayacaktır. Yeni papa seçimi başlamak üzereyken İsviçreli muhafızlar karşı madde kutusunun Vatikan Kenti’nde yerin altına gizlendiğini öğrenirler. Bu arada kente de işler oldukça karışmış durumdadır. Dört papa adayı esrarengiz bir şekilde kaybolmuştur. Bu büyük olay Vittoria ve Langdon’un da Vatikan’a girmelerini engeller. Ancak Vittoria ve Langdon en üst düzey yetkiliye ulaşmayı başarırlar. Karşı madde için yapılan toplantı esnasında kardinalleri rehin alan terörist telefon eder ve Illuminati’nin buluşma yerlerini gösteren gizemli işaretlerden söz eder.

Vittoria ve Langdon, Roma sokaklarında, kiliselerde ve katakomplarda soluk soluğa, Illuminati’nin 400 yıllık izini sürerek cinayetleri önlemeye çalışacaklardır.

Film uyarlamasının 15 Mayıs 2009'da ABD'de vizyona gireceği açıklanmıştır.

not:

Su ana kadar okudugum en sürükleyici roman oldugunu belirtebilirim...

Karakterler ve sürükleyicigi bu kitaba ayricalik katdi bence..

yakinda vizyona girecekmis.. girer miyim su an icin bilmiyorum.. sanirim hayal kirikligina ugramaktan korkuyorum..

farkli seyler okumak isteyen herekeze tavsiye edebilirim.. ışık_
« Son Düzenleme: 13 Mart 2009, 04:19:07 Cum Gönderen: cuncun » Logged

..Sevme Desem Kalbim Söz Dinlermi Ki..
zynpocean
Roman Kahramanlarımızı Ezdirmeyiz Kulübü
Hayal Kahramanı

Hayalcinin notu: 307

hayat iki nefes arasındaki zamanmış.....

« Yanıtla #1 : 12 Aralık 2008, 04:22:46 Cum »

Dan Brown'un okuduğum ilk kitabı Melekler ve Şeytanlar..
Bir arkadaşımın tavsiyesiyle okumuştum ve elimden hiç bırakmadan aldığım gün bitirmiştim..
normalde de kitap bitmeden benim uyudugum nadirdir ama bu kitap da gercekten cok sürükleyiciydi..Sonraları daha önce filmini izledigim Kızıl Nehirleri de okudum ama nedense bir Da vinci şifresini okuyamadım ki adam onunla meşhur olmuştu aslında.. hehe_

neyse..farklı tarzı , farklı konusu ve anlatımıyla okunmaya deger bir kitap..İlginç konuları sevenlere tavsiye ederim ben de.. ışık_

Gündüz gibi ışımayı istiyorsan,geceye benzeyen varlığını yıka dur..

Hz.Mevlana
gunesge
Hayalperest

Hayalcinin notu: 27

« Yanıtla #2 : 30 Aralık 2008, 18:14:59 Sal »

melekler ve şeytanlar dan brown 'ın bence yazdığı en iyi kitap... bütün kitaplarını okudum ama en çok beğendiğim buydu... ihanet noktası da güzeldi ama kurgusu itibari ile bu gerçekten etkileyiciydi... gerçi dijital kale de fena değildi da vinci şifresi de ama ben en çok bunu beğendim çünkü diğerlerini az çok tahmin etmiştim :)
bir süre sonra yazarın dilini ve tekniğini çözdüğünüzde zaten ne olacağını az çok tahmin ediyorsunuz...
yine de bu tarzı sevip de hala okumamış olanlara kesinlikle öneririm...
zara
Administratör
Hayal Kahramanı

Hayalcinin notu: 567

Kalbimin doğusu, her resme güneş çizen bir çocuktu

« Yanıtla #3 : 29 Ocak 2009, 02:49:34 Prş »

Size katiliyorum dostlar, bence de Brown'in en iyi kitabi bu. DaVinci'den sonra okudugum halde bunu daha cok begendim.

Sevgiyle,
Zara.

Tüm mevsimlerin dili hazandır aslında
Eli nasır illerden gelmişim yenice,
Dili bela yarlardan
De ki yorgunum, de ki dargınım, de ki bîmecâl!
Ey kırgın kısrak! Senin göğsünde de perde var
Ezelmai
dehen
Hayal Bağımlısı

Hayalcinin notu: 832

« Yanıtla #4 : 29 Ocak 2009, 03:02:18 Prş »

Bence de Dan Brown'ın en iyi kitabı. okuduktan sonra epey bir süre "illuminati" diye dolaşmışlığım vardı.
mona lisa
Hayalperest

Hayalcinin notu: 24

« Yanıtla #5 : 19 Mart 2009, 23:39:23 Prş »

Dan brown'un en iyi kitabı bence de Melekler ve Şeytanlar.
İnsanı sürükleyip o dünyaya alıyor ya bambaşka bir şey bu.
Ayrıca İlluminati örgütünün neler çevirdiğini anlatması ile de gönlümde apayrı bir yerde
Sağ dostum Dan..
mericik
Çaylak Hayalci
*

Hayalcinin notu: 10

« Yanıtla #6 : 27 Nisan 2009, 22:00:14 Pzt »

İşte benim favorilerimin başında gelen kitaplove3_

Bir başladım,bir daha elimden bırakamadım.Öyle sürükleyiciydi ki bir ara derslerde bile sıranın altından okuduğumu hatırlıyorum Serviste,öğle aralarında okumuştum durmadan...3 günde bitirdim...Bir yandan deli gibi merak ediyordum sonunu,bir yandan da hiç bitmesin istiyordum...Harikaydı love3_

Dan Brown'u ayakta alkışlıyorum

gecem_
Hayalperest

Hayalcinin notu: 113

GALATASARAY'm seninle bir başka güzel SİPSİ'm..

« Yanıtla #7 : 18 Haziran 2009, 21:45:00 Prş »

bi kere okuduğum kitabı bir daha elime alma alışkanlığım olmadığı halde melekler ve şeytanları üstüste 3 kere okumuştum.
seçilen konu,anlatım tarzı,konunun işlendiği mekan...
herşeyiyle dört dörtlük bir kitap.

hele tam düğüm çözüldü iyilerlerle kötüler anlaşıldı derken herşeyin bir anda tepe taklak olması beni çok etkilemişti.

Dan Brown'un romanlarında kitap bitmeden karakterlere iyi yada kötü diye damga vurmamak gerekiyormuş her an herşey değişebiliyormuş meğer..

Arda'm love3_ love3_                                                                              KK 10  heheh_

Kaptanlık yakıştı sana

Bu topraklarda bir ARDA denilince içi titreyenler var, bir de ARDA denilince titreyenler...

Karşımdasın İşte ...Bana bakmasan da oradasın, görüyorum seni. Ah benim sevdasında bencil, yüreğinde ...sağlam sevdiğim
icePrincess
Moderatör
Hayal Kahramanı

Hayalcinin notu: 135

« Yanıtla #8 : 15 Haziran 2010, 17:43:58 Sal »

Kitap Dan Brown kitaplarindan en fazla begendigimdi..
Filmi de begenmistim..
Gecen hafta da Roma'ya gidip filmin cekildigi mekanlari tekrar gorup filmi de ustune izleyince yoruma da yazmaliyim dedim..
Kitaptaki tasvirler, anlatim ve hikaye sizi her aninda olaylarin icine aliyor, okumaktan cok yasiyorsunuz..
Halen okumadiysaniz kesinlikle tavsiye ederim.. Once kitabi okuyun sonrasinda da kesinlikle filmini izleyin..:)

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

ARKADAŞINI DAVET ET