Merhaba
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
  ana sayfa   forum ana sayfa   yardım ofİs Giriş Yap Kayıt  
  ARKADAŞINI DAVET ET  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Resimlerin Bize Fısıldadıkları: Haziran 2010 - Ernst Ludwig Kirchner  (Okunma Sayısı 52 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lal
Webmaster
Hayal Bağımlısı

Hayalcinin notu: 829

.... hiç ....

« : 02 Temmuz 2010, 17:17:11 Cum »

Ernst Ludwig Kirchner'den Potsdamer Platz

Türk demek Türkçe demektir, ne mutlu Türküm diyene!!!
Mustafa Kemal ATATÜRK
zara
Administratör
Hayal Kahramanı

Hayalcinin notu: 567

Kalbimin doğusu, her resme güneş çizen bir çocuktu

« Yanıtla #1 : 03 Temmuz 2010, 18:08:30 Cts »

Ne kadar ilginc. Renkler cok guzel. Insan cizgileri de oyle. Bir de anlami olmali diye dusunuyorum, ama baka baka kesfedemedim. Mesela kadinlarin durdugu o yuvarlak nedir ve mavili kadin oraya kenardaki kaldirimdan ziplamis gibi duruyor, hakikaten oyle midir? Kenardaki adam da yuvarlaga girme cabasinda sanirim. Kadinlar renkli olmalarina ragmen, adamlar simsiyah... Mavilinin yanindaki kadin da bir seylerin yasini tutuyor olmali... Daha boyle bir suru soru sorduruyor resim. Yani oyle duvara asayim, karsisina gecip bakayim degil de bakip bakip sorayim turunden bir resim kanimca... Internete danisayim, bakalim o ne soyleyecek bu resim hakkinda...

Tesekkurler Lal.

Z.

Tüm mevsimlerin dili hazandır aslında
Eli nasır illerden gelmişim yenice,
Dili bela yarlardan
De ki yorgunum, de ki dargınım, de ki bîmecâl!
Ey kırgın kısrak! Senin göğsünde de perde var
Ezelmai
icePrincess
Moderatör
Hayal Kahramanı

Hayalcinin notu: 135

« Yanıtla #2 : 19 Temmuz 2010, 14:33:28 Pzt »

Aslinda resimden cok anlamam bana da cok bisey cagristirmaz cok da irdelemekten yana degilimdir, aynen siirlerin acaba bu satirda sair ne demis seklinde sinav sorularina donusturlumesinden nefret ettigim gibi..
Ama baktim atolyemizde boyle resimler asiliyor dedim bir de sen bak bakalim ne gelecek aklina..:)

Ortacag romanlarini cok okudugumdan olabilir bana o donemi hatirlatti, adamlar pek tekin tipler degil.. Yuzlerinde seytani bir gulus var..
Ustunde saat olan o turuncu binada bir parti var, bu insanlar da oraya gidenler ve oradan cikanlar..
agacin hemen altindan gizlice bi tane adam diger tarafa bakmaya calisiyor ya kadini izliyor ya da kaciyor birseylerden..

Asena
Koordinatör
Hayal Bağımlısı

Hayalcinin notu: 1190

Let the sunshine in...

« Yanıtla #3 : 23 Temmuz 2010, 09:07:05 Cum »

Ben her figürün baktığı yöne takıldım, sanki herkes bir yeri gözlüyormuş veya kolluyormuş gibi. En öndeki iki kadın figürden mavili olan hipnotize olmuş gibi hissettirdi bakışları, boş ve karanlık. Siyahlı kadının aslında burda olmadığını düşündüm, bakışları ufukta, düşüncesi farklı yönlerde gibi...

Bekliyorum… Öyle bir havada gel ki, vazgeçmek mümkün olmasın. (Orhan Veli)
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

ARKADAŞINI DAVET ET